Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@10:23:28 GMT

‌مدرسه نت‌ها + فیلم

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۴۵۵۴۶

‌مدرسه نت‌ها + فیلم

در دل شهر اصفهان، محله‌ای قرار دارد به نام جلفا؛ محله‌ای جذاب که بیشتر کوچه‌هایش، به احترام پیاده‌ها سنگفرش شده است. در دل این محله، کوچه‌ای است به نام سنگ‌تراش‌ها و در دل این کوچه، خانه‌ای تاریخی که قبل از انقلاب، محل شهرداری منطقه پنج اصفهان بوده و حالا، مدرسه نت‌هاست.

به گزارش ایسنا، بعد از میدان سه پهلوان، مدرسه‌ای است که حتی دیوارهای سرخ‌رنگش، با بقیه مدارس کشور فرق دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سر در آن نوشته‌اند: مدرسه هنرهای زیبا و موسیقی اصفهان اما شما بخوانید: اولین مدرسه موسیقی ایران.

سال ۱۳۶۸، فرامرز پایور به همراه جمعی از اساتید موسیقی اصفهان به دفتر شهردار می‌روند و از همان روز این خانه تاریخی، به‌عنوان محلی برای راه‌اندازی اولین مدرسه موسیقی ایران به آن‌ها تحویل داده می‌شود.

در این مدرسه از افسردگی خبری نیست و نیز، هیچ دانش‌آموزی منتظر به صدا درآمدن زنگ آخر نیست. اینجا همه‌چیز عشق است و نت موسیقی و شعر. هنرجویان، سوای خوانش دروس اصلی، موسیقی را تمرین می‌کنند و موسیقی، سوار بر نت‌ها در آن جریان دارد.

یک‌سو کلاس موسیقی ایرانی است و دیگر سو، کلاس موسیقی بین‌الملل. یکی عود و تار می‌زند و دیگری ویولن، پیانو. همه‌چیز این مدرسه خاص است، حتی دانش‌آموزانش. اینجا، موسیقی حرف اول و آخر را می‌زند.

حمیدرضا سلیمانی، مدیر مدرسه هنرهای زیبا و موسیقی اصفهان به خبرنگار ایسنا می‌گوید: فرامرز پایور، استاد بزرگ سنتور، سه شاگرد ارشد به نام آقایان بابک پور، رضایی‌نژاد و نعیم منش در اصفهان داشت که با دعوت آن‌ها به اصفهان آمد و همین حضور، نخستین جرقه برای تأسیس هنرستان موسیقی اصفهان شد. به‌واسطه اعتبار استاد پایور، جلسه‌ای با شهرداری وقت در خصوص راه‌اندازی این مدرسه تشکیل و سال ۱۳۶۸ مجوز این مدرسه با نام «هنرستان سرود و آهنگ‌های انقلابی» اخذ شد.

او می‌افزاید: مدرسه راهنمایی موسیقی سال ۱۳۸۰ تشکیل شد. تا سال ۱۳۸۴ این مدرسه و هنرستان موسیقی به‌صورت مشترک اداره می‌شد و از این سال به بعد، هنرستان موسیقی به مدرسه هنرهای زیبا منتقل شد. در سال ۱۳۹۰ نیز با اضافه شدن رشته هنرهای تجسمی به رشته موسیقی، عنوان مدرسه به «هنرهای زیبا و موسیقی» تغییر نام پیدا کرد.

مدیر مدرسه هنرهای زیبا و موسیقی اصفهان تفاوت این مدرسه و مدرسه عالی موسیقی تهران را در این می‌داند که در تهران رشته موسیقی تنها رشته مقطع تحصیلی راهنمایی است درحالی‌که در اصفهان، علاوه بر رشته موسیقی، رشته‌های هنرهای تجسمی نیز آموزش داده می‌شود.

او معتقد است که هدف از تشکیل این مدرسه کشف استعدادها بوده و وجود آن، ورودی‌های مناسبی برای هنرستان ایجاد می‌کند.

سلیمانی تصریح می‌کند: تقریباً در ۱۱ سال گذشته، برگزاری کنسرت‌های آموزشی داخل مدرسه به ما ثابت کرده که فارغ‌التحصیلانمان برای برگزاری یک کنسرت، فقط به یک فرصت ۲۰ دقیقه‌ای نیاز دارند و نه بیشتر! درست از زمانی که اساتید مدرسه تصمیم گرفتند استعدادهای بالقوه موسیقی را فعال کنند، سطح آموزشی را ارتقا دادند و این همین امر سبب شد که در سال ۱۳۹۰ اولین کنسرت مستقل ما ایجاد شود.

مدیر مدرسه هنرهای زیبا و موسیقی اصفهان می‌گوید: در ادامه راه با توجه به پتانسیل‌های موجود قدم‌های فراتری برداشته و به‌جای یک کنسرت، در سال دو کنسرت برگزار کردیم. پس‌ازآن نیز یک‌قدم دیگر به جلو رفتیم و با توجه به این که کنسرت‌های آموزشی به‌نوعی ویترین مدرسه به شمار می‌روند، کنسرت‌های فصلی‌مان شروع به کار کرد. خروجی این کنسرت‌ها در واقع، ورودی کنسرت‌های بزرگ ماست.

او ادامه می‌دهد: در حال حاضر هنرجویان رشته هنرهای تجسمی و موسیقی، به‌صورت کاملاً حرفه‌ای در حال فعالیت هستند و آوازه این مدرسه تا حدی در کل کشور پیچیده که هر سال نفراتی از استان‌های دیگر متقاضی ثبت‌نام در آن هستند.

مدیر مدرسه هنرهای زیبا و موسیقی اصفهان چگونگی تحصیل در این مدرسه را این‌گونه شرح می‌دهد: اینجا علاوه بر تدریس دروس راهنمایی مصوب، ۱۰ ساعت در هفته، دروس اختصاصی موسیقی، اعم از آموزش‌های تئوری و عملی به هنرجویان آموزش داده می‌شود. برای دانش آموزان رشته هنرهای تجسمی نیز درس‌هایی اعم از طراحی، آشنایی با رنگ و در نهایت کلاس فتوشاپ و نرم‌افزارهای مرتبط با هنرهای تجسمی را داریم. تنها نکته مهم، سطح هنرجویان است که سعی شده از تمام نقاط ایران استعدادیابی شوند؛ برای مثال در حال حاضر از استان‌های بوشهر، شیراز و اراک هنرجویانی در این مدرسه در حال تحصیل هستند.

سلیمانی خاطرنشان می‌کند: ۹۵ درصد از اساتیدی که در این مدرسه مشغول به فعالیت هستند، دانش‌آموختگان همین مجموعه‌اند که تحصیلات خود را تا مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دنبال کرده و به‌واسطه علاقه‌ای که به این مدرسه دارند، به آن بازگشته‌اند. سطح هنری این مدرسه به‌قدری بالاست که ما تمام اعتبار استانی را کسب کرده و اجراهای قابل‌توجهی را نیز داشته‌ایم.

وی تصریح می‌کند: اساتیدی مثل شجریان، علیزاده و لطفی روزی به این مدرسه می‌آمدند و برای هنرجویان، کلاس آموزشی برگزار می‌کردند. سال گذشته نیز مدرسه موسیقی آلمان از مجموعه بازدید داشت و سطح فعالیت هنرجویان به میزان قابل‌توجهی رضایت‌بخش بود به همین دلیل اجراهای متعددی در آلمان و اصفهان برگزار شد.

مدیر مدرسه هنرهای زیبا و موسیقی، خوشحال است از اینکه توانسته، هنرجویانی را تربیت کند که با هم‌ترازان خود در دیگر کشورهای دنیا رقابت می‌کنند و جایگاه مناسبی نیز دارند.

گزارش از: علیرضا پویانسب، خبرنگار ایسنا، منطقه اصفهان

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۵۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی در ساری برگزار می‌شود

ایسنا/مازندران مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان ویژه استان مازندران در ساری برگزار می‌شود.

حامد فاضلی کبریا مدیرکل کانون پرورش فکری مازندران امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران درباره برگزاری نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان کانون اظهار کرد: این جشنواره در مرحله استانی‌ ویژه مازندران ۲۰ اردیبهشت از ساعت ۸ تا ۱۸ در سالن سینما کانون ساری برگزار می‌شود.

وی افزود: این جشنواره در بخش استانی با اجرای ۵ نمایش منتخب به اجرا می‌پردازد تا پس از رای هیات داوران ۳ نمایش برگزیده به دبیرخانه مرکزی برای حضور در جشنواره کشوری معرفی شوند.

به گفته مدیرکل کانون پرورش فکری مازندران، مرحله استانی نوزدهمین جشنواره‌ی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان در سطح استان مازندران با شعار «این صحنه خانه‌ماست» برای شرکت‌کنندگان ۱۲ تا ۲۲  سال و بزرگسالان برگزار می‌شود.

وی افزود: داوری مرحله استانی این جشنواره را سید رضا عمرانی نسب، مهیار هزار جریبی و فاطمه بزرگی از هنرمندان حوزه نمایش این استان بر عهده دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجرای رویداد هنری «وعده صادق» در استان خوزستان
  • مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی در ساری برگزار می‌شود
  • آغاز به کار نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • ببینید | حرکت هماهنگ دختران شیرازی در کنسرت آقای خواننده
  • مشق عشق فداکاری در مدرسه روستایی در زفره
  • کنسرت سامان احتشامی دو شب دیگر تمدید شد/ پنج شب اجرا در تالار رودکی
  • گریه ناگهانی آقای خواننده در هنگام اجرای آهنگ در کنسرت | فیلم
  • تصاویر جدید جاستین بیبر که طرفدارانش را نگران کرد + عکس
  • تمرینات یاسین چوکو، بادیگارد لیونل مسی و متخصص هنرهای رزمی و دفاع شخصی / فیلم